Friday 12 May 2023

Secret Speyside 2005 SV 17 DRU17 A106 #27, WB: 230466

DE


Glasses: Schott-Zwiesel, Blenders Glass, Colour: cola. Mood: terrified. Series: October Faction. Again Secret, what is this secrecy all about? Hat ein ‚Spirit‘ einen anderen geUbert? Soll ein Macallan sein. Instantly Whisky-Defcon 1: Schwefelmonster oder Maybe-Friend? Die Farbe erzeugt synästhetisches Schmecken. Sabber und Catcalls. Nose nach 2-4h: Eingekochte dunkle Früchte mit Oregano und ein Lorbeerblatt. Monster kochen ungewöhnliche Marmelade aus Datteln und Himbeeren. Pfft, war ja klar, wird zu Rhabarberkompott, im Hintergrund ein Komplott aus Pflaumen und Zimt, Traubenmost, Ahornsirup und Sojasauce. Weiterhin kämpfen Tomate-Mozzarella mit Basilikum und vieeeeeel Balsamico mit klebrig süßer überreifer Honigmelone um die Vorherrschaft. Sehr umamiger Kampf. Blood Magic. Mouth: Alle Kaffeesorten, starker Ristretto bis French Press mit langsam gerösteten Bohnen Mexico Olmo. Dunkelste Schokolade in der dunkelsten Gasse, Tannine erdolchen dich HINTERRÜCKS. Finish: Adstringent und stark karamellisierte Süße, ölig und Rachen belegend, sehr langer Abgang. Sehr intensive Soja-Balsamico Mischung, ein Hauch Salbei und Majoran bleiben hängen. Water? No-can-do's-ville. Nochmal gutgegangen, hat sich als ein sehr leckeres Sherrymonster erwiesen! Warlockig indeed.

93 / 100 

EN

Glasses: Schott-Zwiesel, Blenders Glass, Colour: cola. Mood: terrified. Series: October Faction. Secret again, what is this secrecy all about? Some ‘spirit’ ubered another one, which it shouldn’t have done?

Supposed to be a Macallan. Instantly Whisky Defcon 1: Sulphur Monster or Maybe-Friend? Colour creates synaesthetic tasting. Drool and Catcalls. Nose after 2-4h: Boiled down dark fruit with oregano and a bay leaf. Monsters cook unusual jam from dates and raspberries. Pfft, was obvious, becomes rhubarb compote, in the background a plot of plums and cinnamon, grape must, maple syrup and soy sauce. Furthermore, tomato mozzarella with basil and lots of balsamic with sticky sweet overripe honeydew melon fight for supremacy. Very umamish battle. Blood Magic.
Mouth: All coffees, strong ristretto to French Press with slow roasted beans Mexico Olmo. Darkest chocolate in the darkest alley, tannins stab you BACK. Finish: Astringent and heavily caramelised sweetness, oily and mouth coating, very long finish. Very intense soy-balsamic blend, hints of sage and marjoram linger. Water? No-can-do's-ville.
Turned out to be a very tasty sherry monster! Warlockish indeed.

93 / 100