DE
Glas: Bhlas, Authentis Spiegelau, Mood: erwartungsvoll, Farbe: feinster Sonnenscheingelb, Serie: The
Orchard House |
Bad Batch.
Oi, ist die Serie ein Hinweis auf den Geschmack? Es gibt mehrere Batches hiervon, die in Nuancen unterschiedlich schmecken. Let’s blow something up, yeah!
Nose: Wow wow, sofort nach dem Einschenken Korb voller tropischer Früchte, Mango, Papaya, die ganze Melonenfamilie, Kiwi, etwas Tanne, Akazienhonig. Feuer aus Birkenrinde – aus 10 m Entfernung. 30 min: Vanille und andere helle Blüten unterstützen die Mission. I like you. You don’t fit in here either. Etwas Turkish delight, I was hoping for the whole squad, but you’ll do. Honigmelone übernimmt die Führung, eine Sternfrucht weiß nicht wohin.
Mouth nach 40 min: Zimt und Ingwerschärfe, Sharbet. Curry und andere asiatische Gewürze, aber nur zögerlich.
Finish: überraschend langer süßer Abgang, etwas weißer Pfeffer bleibt am Gaumen. Ein Tanninchen zappelt noch im Rachen und verschwindet. Etwas Öl filmt aus. Wax bedeckt die Zähne und vertrocknet doch. Grasig. Lass uns die Gläser noch etwas stehen lassen. Good soldiers follow orders.
Nose nach 1h: Heu, eine Wanderung durch die Lüneburger Heide, kurz vor der großen Blüte. Heidschnucken sind vorbeigezogen… - und zwei E-Bikefahrer*innen, etwas verschwitzt.
Mouth: Ein tropischer Früchtesalat mit etwas Sonnenblumenöl, einige Kokosraspeln, gleich mitgeraspelt: weiße Veilchen- und Vollmilch Tonkaschokalade. Im Dressing Hollunderblütensyrup und einige Zitrusfrüchte. Change takes getting used to. You’ll see. Just give it time.
Finish: Oaky, Ingwer tritt nach. It’s okay to break the rules sometimes. Ein Schuhpolierer aus Istanbul arbeitet fleißig im Mund.
Mit Wasser – wozu? The war is over. Kommt darauf an, wann man das liest. Irgendwo ist immer Krieg. Wir probieren 1 TL: Oi, Nase wird extrem schwach, bleibt aber frisch, Wiese nach einem leichten Schauer. Viele Blüten im Frühling wetteifern um die Gunst der Bienen. Andere Insekten bekommen auch was ab. Im Mund dominiert Eiche, etwas angeröstet im Sesammantel. Etwas Vanillepudding mit Chilli dazugemischt. Vegane Kokossahnetopping. Der Abgang verkürzt sich, Zimt-Muskat-Ingwer-Nelkenschärfe, nur eine Reminiszenz.
“You of all people know it’s all about the price.” — Fennec Shand
88 / 100
EN
Glass: Blhas, Authentis Spiegelau, Mood: expectant, Colour: finest sunshine yellow, Series: The Bad
Orchard House |
Batch.
Oi, is the series an indication of the taste? There are several batches of this that taste different in nuances. Let's blow something up, yeah!
Nose: Wow wow, immediately after pouring basket full of tropical fruits, mango, papaya, the whole melon family, kiwi, some fir, acacia honey. Fire from birch bark - some 10 m away. 30 min: Vanilla and other bright flowers support the mission. I like you. You don't fit in here either. Some Turkish delight, I was hoping for the whole squad, but you'll do. Honeydew melon takes the lead, a star fruit doesn't know where to go.
Mouth after 40 min: cinnamon and ginger heat, sharbat. Curry and other Asian spices, but only hesitantly.
Finish: surprisingly long sweet finish, some white pepper lingers on the palate. A little tannin still wriggles in the throat and disappears. Some oil films out. Wax covers the teeth but dries up. Grassy. Let's leave the glasses a little longer. Good soldiers follow orders.
Nose after 1h: Hay, a walk through the Lüneburg Heath, just before the big bloom. Heidschnucken have passed by... - and two e-bikers, a bit sweaty.
Mouth: A tropical fruit salad with a little sunflower oil, some grated coconut, grated with white violet and whole milk tonka chocolate. In the dressing, elderflower syrup and some citrus fruits. Change takes getting used to. You'll see. Just give it time.
Finish: Oaky, ginger lingers. It's okay to break the rules sometimes. A shoe polisher from Istanbul works diligently in the mouth.
With water - what for? The war is over. Depends on when you read this. There's always war somewhere. We try 1 tsp: Oi, nose gets extremely faint but stays fresh, meadow after a light shower. Many flowers in spring compete for the favour of bees. Other insects get some too. In the mouth, oak dominates, something about roasted in a sesame coat. Some vanilla pudding with chilli mixed in. Vegan coconut cream topping. The finish shortens, cinnamon nutmeg ginger clove spiciness, just a reminiscence.
"You of all people know it's all about the price." - Fennec Shand